בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10149 - השפעת אלכוהול על כבד- בדיקה באמצעות מי חמצן תאריך: 5/5/2019
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
שלום רב, במסגרת כתיבת עבודת 'ביוחקר' במגמת ביולוגיה, בחרנו לבדוק את הטענה בדבר השפעת אתנול על כבד. לצורך זה השתמשנו בכבד של תרנגול הבית לאחר הקפאה והפשרה. את חתיכות הכבד (באותו המשקל), השרינו בזמן קבוע בריכוזים שונים של אלכוהול, מ0% ועד ל99%. דרך המדידה בניסוי הייתה הוספה של 2 מיליליטר מי חמצן לכל מבחנה, ולפקוק אותה בפקק שאליו מחובר מזרק. כיוון שהאנזים קטלאז שבכבד מפרק מי חמצן, קיווינו לבדוק את פעילות הכבד על פי הקצב בו הוא מפרק את מי החמצן לפי הגובה אליו עולה המזרק המחובר למבחנה. הערה- הכבד עבר שטיפה במי ברז בין ההשריה באלכוהול לבין ההשערה הייתה שככל שריכוז האלכוהול יהיה גבוה יותר, קצב פעילות הקטלאז יהיה גבוה יותר. זאת מכיוון שהאלכוהול פוגע בחלבונים שמרכיבים את קרומי התא של הכבד ולכן יש יותר מגע בין האנזים למי החמצן. למרות זאת, התוצאות שקיבלנו רחוקות מכך מאוד. מצורף קישור למסמך בו מוצגות תוצאות הניסוי שביצענו- https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mFmttLNFc5kZGzC0ti_QBInxOMnWrknPYN4kkFWUu0s/edit?usp=sharing נשמח אם תוכלו להסביר לנו מדוע קיבלנו תוצאות אלו, ולמה התוצאות שונות כל כך מההשערות.
תשובה מאת: פרופ' אורי גופנא
   

שלום רב,

צריך לזכור שהאלכוהול (אתנול) מלבד פעולתו על קרום התא גם יכול לעבור אינטראקציה ישירה עם קטלאז בניסוי כזה אלא אם כן מפרידים את השלבים - מסתבר שהוא יכול להגיב בנוכחות מי חמצן וקטלאז ולייצור אצטאלדהיד ובריאקציה זו לא משתחרר חמצן  ולכן הערך הנמדד יהיה נמוך יותר

מצורף קישור לאתר המסביר בנושא 

פרופ' אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up