בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10143 - אנמיה וקליטת ברזל ממזונות תאריך: 12/5/2019
תחומי דעת:  רפואה  
שלום לפי תוצאות של ניסוי שמצאתי ברשת (ניסוי שהוא חלק מחומר לימודי לתלמידי חטיבת ביניים) רואים שקליטת ברזל ממזון אצל חולי אנמיה, גבוהה יותר מקליטת מזון אצל אנשים שאינם חולים באנמיה. האם זה נובע מהחוסר בברזל אצל חולי האנמיה, או שיש הסבר אחר(או שהניסוי שמצאתי כולל תוצאות לא סבירות)? בברכה עמוס
תשובה מאת: ד"ר יעל אוריון
   

שלום רב,

תוצאות הניסוי סבירות
מבין האנשים הסובלים מאנמיה- ברובם הגדול מדובר באנמיה מחסר ברזל שהיא סיבת האנמיה השכיחה ביותר.
מבין האנשים שיש להם אנמיה מחסר ברזל- ברובם הגדול הסיבה היא דימום ( ממערכת העיכול או גניקולוגי) ולא הפרעה בספיגת ברזל
במצבים של אנמיה מחסר ברזל קיים מנגנון מפצה במעי המעלה באופן ניכר את ספיגת הברזל מהמזון. ( מצרפת מאמר שקצת מפרט על המנגנון)
עקב כך- במחקר המצוטט- ברוב האנשים עם אנמיה תהיה ספיגה מוגברת של ברזל, לא בגלל האנמיה עצמה אלא בגלל שלרובם סיבת האנמיה היא חסר ברזל
 

ד"ר יעל אוריון
המטולוגיה

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up