בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10133 - השפעת הפנולים על מידת עיכוב חיידקי E.coli תאריך: 29/4/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שער ברשת שלום, אני וחברה עושות את הביוחקר שלנו על השפעת ריכוז תמצית ג'ינג'ר על מידת עיכוב התרבות חיידקי E.coli. לאחר חיפוש נרחב באינטרנט מצאנו כי החומרים הפעילים בג'ינג'ר שגורמים לעיכוב התרבות החיידקים הם שמן אתרי ופנולים שונים. רצינו לדעת אילו פנולים נמצאים בג'ינג'ר וכיצד הם משפיעים על תא החיידק. בנוסף נשמח לקבל עוד קצת מידע על דרך הפעולה של השמן האתרי, וכיצד הוא משפיע על תא החיידק. תודה רבה מראש, מיכל אדלשטיין וגאיה קרסנטי.
תשובה מאת: פרופ' יצחק אופק
   

שלום רב,

זה זמו רב ידוע כי שמנים ובמיוחד חומצות שומן יש השפעה בהרג חידקים. השפעה זו נובעת ״ממסיסותם״ של שמנים בממברנה של חידקים תופעה שידועה בשם “i ntercalculate”  ובכך לשחרור תוכן החידק אל מחוץ לתא. האנתביותיקה polymyxin E or E שיש לה חומצות שומן פועלת כך על המעטפת של חידקים.  הבעיה בשמנים אתרים שהם אינם מסיסים למים . הפנולים פועלים בעיקר עי קישור לדופן החיידק ושבוש חילןף חומרים. כמובן הכל תלוי בריכוז ובמסיסות של החומרים

בהצלחה,

פרופ' יצחק אופק
רפואה/החוג למיקרוביולוגיה הומנית
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up