בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10116 - האם סולפה נחשבת אנטיביוטיקה? תאריך: 31/3/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  
זוהי שאלת המשך, לצפייה בשאלה המקורית לחצו כאן
שלום רב, במקורות מידע שונים מיחסים לסולפה כאל אנטיביוטיקה , השאלה אם היא נחשבת כזאת על פי הגדרת אנטיביוטיקה כחומר הנוצר ביצור חי ופועל נגד יצור חי אחר.מכיוון שאינה מיוצרת ביצורים חיים . תודה טובה
תשובה מאת: ד"ר עדנה אופנהיימר
   

שלום רב, 

סולפה היא תוצר מעבדה כימית, ופוגעת בחיידקים (מיקרואורגניזמים). לכן ההגדרה המדוייקת שלה היא: חומר אנטי-בקטריאלי או אנטי-מיקרוביאלי. השם אנטיביוטיקה (פניצילין לדוגמה), שמקורו, כפי שהמורה טובה ציינה, הוא שם של חומר מהחי (עובש לדוגמה), שפועל כנגד יצור חי אחר (סטרפטוקוקים). עד לסינתיזת הסולפה, לא היו חומרים אנטיבקטריאליים תוצרי מעבדה.

מכיוון שחומרים אנטיביוטיים הם אנטי בקטריאליים וכך גם החומרים הסינתטיים כמו סולפה, יש נטיה רבה לערבב בין השמות. האבחנה הברורה בין השמות של החומרים האנטיבקטריאליים היא בין חומרים שמופקים מהטבע ובין חומרים שנוצרו במעבדה.

בברכה, 

ד"ר עדנה אופנהיימר
רפואה/החוג לפיזיולוגיה ופרמקולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up