בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10091 - השפעת קינמון על קצב נשימה תאית בשמרי אפייה תאריך: 20/3/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום, במסגרת הביוחקר ברשת שלנו ערכנו ניסוי וגילינו כי הקינמון(שמדמה פעולת האינסולין) גורם לעליה בקצב הנשימה התאית של שמרי האפייה(מדדנו את כמות הפחמן דו חמצני שנפלט בתהליך הנשימה התאית בשמר). בכל מבחנה שמנו רמת קינמון שונה וגילינו מגמת עליה, יש לציין כי הוספנו את אותה כמות סוכר בכל מבחנה עם שמרים וכמות של שמרים שווה וטמפרטורה וכו. אך אנו לא מוצאים את הביסוס הביולוגי לכך שהקינמון בשמרים גורם לספיגה יותר טובה של סוכר כמו האינסולין, האם זה כמו בבני האדם?, שהקינמון גורם לריבוי של נשאי גלוקוז בדם וכך לקליטה של סוכר או בדרך אחרת? נשמח מאוד לעזרה
תשובה מאת: פרופ' ישראל גולדברג
   

שלום רב,

אבקת הקינמון בה אנו משתמשים הינה תערובת של חומרים כימיים. בתערובת זאת בלתי אפשרי לקבוע את המנגנון של מרכיב אחד בהשפעתו על ריאקציה מסוימת. Cinnamaldehyde הינו המרכיב העיקרי בקינמון ולמיטב ידיעתי, לא נערכו מחקרים מדעיים לבירור מנגנון הפעולה ("הביסוס הביולוגי") של קינמון, או של המרכיב העיקרי בו, על קצב הנשימה התאית בשמרים. לכן הספקולציה שהתלמיד מעלה לא מבוססת על מחקרים מדעיים בשמרים. לפי התוצאות שקיבל התלמיד הרי קצב יצירת הפחמן הדו-חמצני עלה בהתאם לעליה בכמות הקינמון שהוספה למערכת. יתכן וקצב חדירת הסוכר לתאי השמרים עלה ו/או שקצב המטבוליזם של הסוכר עלה.

בברכה,

פרופ' ישראל גולדברג
המח' לגנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה, המכון למיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up