בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10090 - כיצד מיצוי מיץ רימונים משפיע על עיכוב חיידקים תאריך: 13/3/2019
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
ברצוני לדעת מהו מנגנון הפעולה בו מיץ הרימון משפיע על עיכוב הגדילה של חיידקי אי כולי. האם העיכוב הוא בחלוקת התא, בסנטזת החלבונים או כתוצאה ממשהו אחר. אשמח לקבל מקורות מידע העוסקים בתחום תודה אילנית
תשובה מאת: פרופ' אליאורה רון
   

שלום רב

עד כמה שידוע לי בדקו מיץ רימונים שמכיל עשרות חמרים כימיים ולא חומר נקי.
במקרה כזה אי אפשר לקבוע מנגנון פעולה כי יש הרבה חמרים פעילים שכל אחד מהם עובד על משהו אחר.

בברכה,

פרופ' אליאורה רון
מיקרוביולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up