בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10062 - ריכוז מי חמצן בדבש תאריך: 24/2/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום, אני עושה עבודת ביוחקר על השפעת ריכוזי דבש שונים על עיכוב התפתחות חיידקי איקולי. כבר שאלתי באתר בעבר מהו הריכוז מי חמצן בדבש פרחי בר, אך לאחר הניסוי המקדים ראינו שדבש פרחי בר לא השפיע על החיידקים על כן חשבנו לעבור לדבש מלכות שהוא בעצם דבש ומזון מלכות בריכוז 3%. שאלתי היא האם יש בו אחוז גבוה משמעותית של אנזים גולוקוז אוקסידאז שיוכל להשפיע? ואם כן מה ריכוז מי החמצן במזון מלכות? תודה ויום טוב
תשובה מאת: פרופ' אורי גופנא
   

שלום רב,

לא מצאתי מאמרים שמדדו גלוקוז-אוקסידז במזון מלכות או דבש מלכות - לעומת זאת היה מאמר שהראה שריכוזי האנזים הנ"ל יכולים להיות מאד שונים בין סוגי דבש שונים ודוגמאות דבש שונות, קישור להלן. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24969731

בברכה,

פרופ' אורי גופנא
הפקולטה למדעי החיים, המחלקה לביוטכנולוגיה
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up