בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10056 - ניסוי לומינול ואקונומיקה תאריך: 27/2/2019
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
שלום רב, במסגרת המחקר-רמה 3 , אנו מבצעים ניסוי שבודק את השפעת הPH של תמיסת הלומינול על משך זמן ההארה של הלומינול בתגובה עם אקונומיקה. אנו מעוניינים להבין כיצד שינוי רמת ה-pH בתמיסה (על ידי שינוי מסת NaOH בתמיסת הלומינול) ישפיע על זמן ההארה ומדוע? נשמח להבין את המנגנון שפועל בתגובה. תודה רבה.
תשובה מאת: פרופ' גלעד הרן
   

שלום,

השלב הראשון בריאקציה של לומינול הוא תגובה עם יוני הידרוקסיד. ככל שהpH  בתמיסה גבוה יותר, כך יהיו יותר יוני הידרוקסיד בתמיסה, והריאקציה תהיה יותר מהירה. כתוצאה מכך יווצר יותר תוצר שיכול להאיר.

בברכה,

פרופ' גלעד הרן
הפקולטה לכימיה, המחלקה לפיסיקה כימית
מכון ויצמן למדע

תשובה מאת:  בשער ברשת
   

גל שלום,

בעבר נשאלו שאלות בנושא זה.

אצרף לך כמה שאלות בנושא.

שאלה 1

שאלה 2

שאלה 3

כמו כן, ניתן לערוך חיפוש באתר ויעלו שאלות בנושא זה

שיהיה בהצלחה

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up