בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10052 - מהי השפעתה של סודה לשתייה על קצב ספיגת מים בגרגירי חומוס? תאריך: 10/2/2019
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
שלום, ערכנו ניסוי ובו השרנו גרגירי חומוס במים ובדקנו את קצב ספיגת המים בחומוס. למים אלה הוספנו סודה לשתייה וראינו שבכמות מסוימת הסודה לשתייה מזרזת את קצב כניסת המים לחומוס. ראיתי באינטרנט מידע על כך שהסודה הופכת את המים לבסיסיים ולכן הם נכנסים מהר יותר לחומוס. אשמח להסבר. מה זה אומר? האם זאת הסיבה? ובקיצור - מדוע הוספת סודה לשתייה למים שמושרים בהם חומוס מזרזת את קצב ספיגת המים בחומוס? תודה.
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

רעות שלום רב,

תודה על שאלתך.

מצרפת לך 2 קישורים שיכולים לעזור לך 

סודה לשתייה

תמיסות חומצה - בסיס

בהצלחה!

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up