בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10050 - השפעת סוג הסוכר על שיעור הפקת האנרגיה בשמרים תאריך: 10/02/2019
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
במסגרת הביוחקר במקצוע הביולוגיה (בגרות 5 יח"ל), ערכנו ניסוי הבודק את השפעת סוג הסוכר על שיעור הפקת האנרגיה בשמרים. מתוצאות הניסוי נבע כי דווקא פרוקטוז הוא הסוכר האופטימאלי מבחינת שיעור הפקת האנרגיה. הופתענו מאוד מתוצאות הניסוי מכיוון שהדעה הרווחת (בהסתמך על מאמרים בנושא) היא שגלוקוז הוא הסוכר המיטבי עבור הפקת אנרגיה בשמרים. טענה זו מתבססת על העובדה שבתהליך הגליקוליזה בתאי השמרים, מתרחשת תגובה עם גלוקוז, ואילו הפרוקטוז עובר תחילה התמרה על-מנת לשמש מגיב בתהליך הגליקוליזה. מכיוון שתהליך ההתמרה צורך אנרגיה, ציפינו שבהימצאות גלוקוז, שיעור הפקת האנרגיה יהיה הגבוה ביותר באותו פרק זמן. נשמח לקבל הסבר מדוע שיעור הפקת האנרגיה בשמרים גבוה יותר במצע של פרוקטוז מאשר במצע של סוכרוז.
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

דנית שלום רב,

אני מצרפת לך קישור לתשובה לשאלה דומה שנשאלה בעבר 

שיהיה בהצלחה 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up