בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10049 - תגובות צמחים לעקת חום תאריך: 27/2/2019
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
ערכנו ניסוי בו הכנסנו חצי עלה נענע למים רותחים. החלק במים נשאר ירוק ואילו החלק מחוץ למים השחיר החל מפאזת הביניים בין המים לאוויר וכלפי מעלה לכיוון המרוחק מהמים. האם ההשחרה נובעת משיחרור פוליפנול אוקסידאז? האם יתכן שהוא משתחרר מהתאים בעקבות החום ללא פציעה מכאנית?
תשובה מאת: פרופ' אילת פישמן
   

שלום רב,

התשובה היא שאכן פעילותו של פוליפנול אוקסידאז קשורה לעקה בצמח/מיקרואורגניזם, לא רק בעת פציעה מכנית. בהחלט יתכן גם שהטבילה במים הרותחים פוגעת במבנה התאי של העלה (בדומה לפגיעה מכנית) ומזרזת את הפעילות.

החלק הטבול במים הרותחים נשאר ירוק שכן האנזים עבר אינאקטיבציה מיידית. החלק שנשאר מחוץ למים השחיר, כתוצאה מפעילות מהירה של האנזים. יכול להיות נחמד לבצע את הניסוי עם מים בטמפ' שונות.

כביקורת – חזרה על הניסוי עם מים בטמפ' החדר, תוכיח שהעלה נשאר ירוק.
אפשר לנסות את הניסוי עם עלה חסה.

מצרפת מאמרים שמדבר על התופעה.

מאמר 1

מאמר 2

מאמר 3

בברכה,

פרופ' אילת פישמן
הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
הטכניון

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up