בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10048 - ליקופן קביעת כמות וקביעת פעילות תאריך: 11/2/2019
תחומי דעת:  כימיה  , ביולוגיה  
אנו מבצעות עבודת ביו חקר ורוצות לבדוק את השפעת טיפולים שונים כמו חימום בטמפרטורות שונות עד להרתחה על כמות ופעילות הליקופן בפלפל אדום בהשוואה לעגבניה אנו לא מצליחות למצוא שיטות פשוטות לקביעת כמות ופעילות הליקופן. נודה לתשובתכם המהירה.
תשובה מאת: ד"ר אילן לוין
   

שלום,

בפלפל אדום אין ליקופן: ראו - https://www.agri.gov.il/download/files/%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%9F%20%D7%A4%D7%A8%D7%9F-%20%D7%97%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%99%20%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C0001_1.pdf

כמות הליקופן בעגבניה נמדדת באמצעות HPLC עם סטנדרד. ניתן לבצע זאת גם באמצעות ספקטרופוטומטר, אך הוא לא אומד במדוייק את כמות הליקופן. שתי השיטות מחייבות מיצוי בסולבנטים די בעייתיים מבחינה בריאותית ומצריכות מעבדה מצויידת ובטוחה.

אשר לאמידת פעילות הליקופן – זו כבר מחייבת מערכת שלכל הידוע לי הרבה יותר מורכבת.

בברכה,

ד"ר אילן לוין
גידולי עגבניות
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up