בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10040 - ריכוז מי חמצן בדבש תאריך: 3/2/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום, אני עושה עבודת ביוחקר והחלטתי לבדוק- מהו הקשר בין ריכוזי דבש שונים לעיכוב התפתחות חיידקי אי קולי? בבסיס הביולוגי להשערה קיימות שתי אפשרויות: 1. ריכוז סוכרים גבוהה בדבש מייצר תמיסה היפרטונית ובכך גורם לאוסמזה מתאי החיידקים ולהתייבושתם למוות. 2. הדבש מכיל מי חמצן- תרכובת קוטלת חיידקים. כאשר בדקתי מהו ההרכב הכימי של הדבש לא הופיע הריכוז של מי החמצן בו, (על אף שמי חמצן נוכחים בדבש) זאת משום שמי חמצן מיוצרים ע"י האנזים גלוקוז אוקסידאז רק בנוכחות גלוקוז חמצן ומים. על כן איך אפשר לדעת מהו ריכוז מי החמצן בדבש?
תשובה מאת:  בשער ברשת
   

שלום רב,

תודה על שאלתך

מצ"ב תשובה לשאלה דומה שנשאלה בעבר

שהיה בהצלחה 

בשער ברשת
פרוייקט שאלות למומחים
בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up