בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10036 - דנטורציה תאריך: 31/1/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום(:ערכנו ניסוי בעלי הבצל ירוק ומצאנו שמ25 מ"צ ומעלה קצב תהליך הפוטוסינתזה יורד, ורצינו לשאול האם ניתן להגדיר שבטמ"פ הגבוהה מתחום הטמ"פ האופטימלית של אינזים מתקיים דנטורציה למרות שטמ"פ זו מתחת ל60 מ"צ
תשובה מאת: פרופ' גלי פראג
   

שלום רב,

חסרים הרבה פרטים כדי לענות לך על השאלה.

יתכן שאחד האנזימים רגיש לטמפרטורה מעל 25 למרות שזה לא נראה לי סביר כי הבצל גדל פעמים רבות בטמפרטורה כזו.

אבל אפשר גם כי גורמים נוספים משפיעים על תוצאות הניסוי כתלות בטמפרטורה. למשל מסיסות גזים. המסיסות של CO2 ובעיקר של O2 תלויה חזק מאוד בטמפרטורה אולי זה בעצם מה שאתם מסתכלים עליו?

תנסי לחשוב על עוד אפשרויות התלויות בניסוי, כיצד אתם בונים את מערכת הניסוי אלו מרכיבים יש בה שיכולים להיות משפעים מהשינוי בטמפרטורה שהם לוא דווקא האנזימים. וכיצד אתם מודדים אולי הדבר שאותו אתם קוראים משתנה?

בהצלחה, גלי 

פרופ' גלי פראג
המחלקה לביוכימיה וביולוגיה מולקולרית
אוניברסיטת תל אביב

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up