בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10035 - ביוחקר על עובש תאריך: 31/1/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  

שלום, אנחנו עושות ביוחקר על השפעת הלחות על קצב התפתחות העובש. רצינו לשאול איזה תהליך ביולוגי גורם לכך שרמת הלחות משפיע על התפתחות העובש,כלומר, מדוע ככל שרמת הלחות גבוהה יותר,מתפתח יותר עובש? תודה רבה!

תשובה מאת: פרופ' עודד ירדן
   

שלום רב,

מעבר לעובדה שרוב היצורים החיים דורשים לחות כזו או אחרת על מנת לשרוד ולהתפתח, המשמעות לגבי פטריות היא רבה מאד וזאת בהתחשב בצורת ההזנה שלהן. חלק ניכר מההזנה של פטריות מתבצע באופן חוץ-תאי. פיטריות מפרישות מגוון אנזימים המפרקים מקורות מזון המצויים מחוץ לתא הפיטריה. לאחר פרוק המולקולות הגדולות לאבני בנין קטנות יותר, נספגים תוצרי הפרוק לתוך תאי הפיטריה והללו משמשים לצרכי בניה ואנרגיה בתוך התא. היות ורוב האנזימים דורשים סביבה המכילה מים לשם פעילותם, העדר מים (בסביבה יבשה) יפחיתו מיעילותם. כך, ככל שהלחות (ובדרך כלל גם הטמפרטורה) עולים, כך יתאפשר עיכול חוץ תאי יעיל יותר. כמובן, עד לגבול מסוים.

מקווה שהתשובה שלי מסייעת.

בברכה,

פרופ' עודד ירדן
מחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה
האוניברסיטה העברית

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up