בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     אפיגנטיקה
     ארכיאולוגיה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     השכלה גבוהה
     חינוך
     כימיה
     מדעי המוח
     מדעי כדור הארץ
     פרקינסון
     קרימינולוגיה
     קרקע ומים
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שאלה מספר 10027 - השפעת טמפרטורה נמוכה על ויטמין C בתפוז תאריך: 28/1/2019
תחומי דעת:  ביולוגיה  
שלום בעבודת הביוחקר שלנו בדקנו השפעת טמפרטורה על כמות ויטמין c. מצאנו , לאחר ביצוע מספר חזרות, שכמות הויטמין C יורדת יותר כאשר הניסוי נעשה בטמפרטורות נמוכות(0-4 צלזיוס,במקרר) מאשר בטמפרטורות גבוהות(30-40 צלזיוס) כמו שהייתה ההשערה שלנו. ממוצע של 4 חזרות הניסוי ב4 מעלות צלזיוס יצא- 22.5 טיפות של אינדיקטור. ממוצע של 4 חזרות הניסוי ב18 מעלות צלזיוס יצא- 29.2 טיפות של אינדיקטור. ממוצע של 4 חזרות הניסוי ב35 מעלות צלזיוס יצא- 28.5 טיפות של אינדיקטור ממוצע של 4 חזרות הניסוי ב45 מעלות צלזיוס יצא- 29.2 טיפות של אינדיקטור. אפשר הסבר לתוצאות האלה, בעיקר לתוצאה של הטמפרטוריה הנמוכה. תודה רבה, סעדיה שור
תשובה מאת: ד"ר רון פורת
   

שלום רב

התוצאות שקיבלתם באמת לא מתאימות להסבר המקובל שוויטמין C (חומצה אסקורבית) מתפרק יותר בטמפרטורות גבוהות. האם הייתה חזרה מסוימת חריגה אשר שינתה את התוצאות?  במידה וכן, אז כדאי להתעלם ממנה. באיזה מוצר ערכתם את הניסוי? אני שואל זאת כיוון שוויטמין C יציב יותר בפרי שלם מאשר במיץ סחוט!

כמו כן, לאחר כמה זמן חשיפה לטמפרטורות השונות בדקתם את רמות הוויטמין?  ייתכן שזמן קצר מדי לא השפיע וזמן ארוך מדי השפיע על כל הטיפולים.

מצטער שאין לי תשובה חד משמעית בנידון.

בברכה,

ד"ר רון פורת
המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית
מכון וולקני

הוסף תגובה הדפס שאלה      שלח לחבר      שאלות מועדפות
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up