בשער-קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער בפייסבוק - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל בשער - קהילה אקדמית למען החברה בישראל
דף הבית   |   על בשער   |   פעילויות בשער   |   ספר אורחים   |   צור קשר      רשימת תפוצה
 
 
 > שלח שאלה למומחה
 
 
 
     כל התחומים
     
     
     
     
     
     אסטרופיזיקה
     הנדסת חשמל
     הנדסת מזון
     כימיה
     פרקינסון
     ננוטכנולוגיה
     הנדסה
     מדעי המחשב
     כימיה
     ביולוגיה
     פיזיקה
     רפואה
     מתמטיקה
     מדעי הסביבה
     גיאוגרפיה
     מוט"ב
     הוראת המדעים
     אזרחות
     כלכלה
     היסטוריה
     משפטים
     פסיכולוגיה
     תנ"ך
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 > בשער האזרחות
 
 
 > הרצאות מומחים ברשת
 
 
 > רשימת תפוצה
 
 > חתום בספר האורחים
 
 > כניסה לשואלים רשומים
 
 
 > English
 
שתית חלב מעודדת ירידה במשקל 03/10/2010
מחקר חדש, שהובל על ידי חוקרי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, חושף כי מי ממשתתפיו שצרך יותר חלב ומוצריו ירדו יותר במשקל, בהשוואה לצרכני חלב נמוכים, ללא קשר בסוג הדיאטה, צריכת הקלוריות או המשקל ההתחלתי.
אוניברסיטת בן גוריון   |   לחץ כאן למאמר המקורי   |   שאל שאלה אודות המאמר
תחומי דעת:  פיזיולוגיה ורפואה [ ביולוגיה ]  , תזונה ובריאות [ ביולוגיה ]  , מבוא לביולוגיה של האדם [ ביולוגיה - 1 ]  , הזנה בצמחים ובבעלי חיים [ ביולוגיה - 1 ]  

צריכת חלב ברמה השווה ל-2-3 כוסות חלב ליום (מכל מוצרי החלב) היתה קשורה בירידה ממוצעת של כ-6 ק"ג במשקל, לעומת צריכה של חצי עד 1 כוסות חלב, שהיתה קשורה בירידה של כ-3 ק"ג בסיום שתי שנות מעקב. המחקר בוצע בהובלתה של ד"ר דנית שחר, ממרכז ע"ש דניאל אברהם לבריאות ותזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון. השתתפו בו למעלה מ-300 איש, אשר חולקו אקראית לשלוש סוגי דיאטות, דיאטה דלת-שומן, דלת פחמימות ודיאטה ים-תיכונית. המעקב אחרי המשתתפים נערך במשך שנתיים ועסק  בהערכה של תכנית לירידה במשקל.

 

ד"ר שחר: "מעבר לסידן ממוצרי חלב נמצא, בפעם הראשונה, שירידה במשקל מלווה בעליה ברמות ויטמין D בדם. בקרב אלו שירדו יותר במשקל היתה עליה גדולה יותר ברמות ויטמין D בדם. עד כה היה ידוע שבקרב אנשים עם עודף משקל רמות ויטמין D בדם הן נמוכות יותר מאנשים במשקל תקין, אך לא נבחן הקשר בין ירידה במשקל ושינוי ברמות הויטמין". 

 

ויטמין D הינו ויטמין הקשור בפעילויות רבות בגוף האדם כשהידועה ביותר מביניהן היא ספיגת סידן מהמזון ובריאות העצם. בשנים האחרונות מתברר שהויטמין קשור בפעילויות רבות נוספות כגון פעילות הקשורה באיזון  מערכת החיסון, מניעת סרטן ועוד. מקורותיו מהמזון מעטות מאד ועיקר המקורות שלו הם חשיפה לשמש, מזונות מועשרים ודגים בעלי תכולת שומן גבוהה. שיעור החסר של הויטמין באוכלוסיה הוא גבוה במיוחד והולך ועולה נוכח הירידה בחשיפה לשמש הנובעת הן מעבודה משרדית והן משימוש בקרמים להגנה אשר מונעים את הפיכת הויטמין שנמצא בעור לפעיל.

 

המחקר הנוכחי נערך במימון מועצת החלב הישראלית, משרד הבריאות, קרן המחקר הגרמנית וקרן המחקר של מכון המחקר ע"ש ורוניקה ורוברט אטקינס.

 

מצ"ב המחקר שפורסם ב-. American Journal of Clinical Nutrition




הוסף תגובה הדפס מאמר      שלח לחבר      מאמר מועדף
 
שלח שאלה למומחה   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   תנאי שימוש באתר   |   Powered By Art-Up